Middenbouw

Groep 3, 4 en 5
Foto Dobbelsteenlezen

Welkom in de middenbouw

In de middenbouw werken we verder aan het fundament voor de verdere bassischoolloopbaan. In groep 3 staat het leren lezen centraal. Van zingend lezen naar vloeiend lezen. In groep 4 leren we een deel van de tafels. In groep 5 behandelen we ook de zaakvakken: geschiedenis, biologie en aardrijkskunde. Natuurlijk besteden we hiernaast o.a. ook aandacht aan: thematisch werken , programmeren en de sociaal-emotionele ontwikkeling.

Wat leren ze?

  • Samenwerken
  • Zelfstandig werken
  • Verantwoordelijkheid dragen
  • Situaties inschatten
  • Veiligheid
  • Ruimte voor ontplooiing

Veelgestelde vragen

  • Ja, de kinderen mogen een etui meenemen. Dit is handig om hun potloden en vanaf groep 4 hun pen in te bewaren.

Vanaf groep 3 hebben de leerlingen twee keer in de week gymles in de grote zaal.
We gymmen niet meer in ondergoed. Voor de kinderen is het fijn als ze een shirt en een korte/lange broek aan hebben waarin ze goed kunnen bewegen.  

  • Voor de leerlingen uit groep 5 en 6 is er schoolzwemmen in zwembad de Sypel. De kinderen worden met de bus naar het zwembad gebracht. Het is de bedoeling dat ze zelf zwemkleding en een handdoek meenemen.

Een blik op de middenbouw

Leren is vragen stellen. Kenmerken van het onderwijs en de school zijn: zelfstandig werken, samenwerken, verantwoordelijkheid dragen, structuur bieden, veiligheid en geborgenheid, ruimte voor nieuwsgierigheid en het ontplooien van talenten.

Groep 3

Wist je dat wij alle verliefde harten leren in groep 3? 6+4, 9+1, 5+5. Deze sommen hoeven we niet uit te rekenen, want die zijn altijd samen 10. Ook weten we alles van splitssommen, tweelingsommen en bussommen.

Rond januari kennen we alle letters en kan het lezen beginnen. Een hele nieuwe wereld gaat voor ons open! Zoem de bij helpt ons om alle letters te leren.

We schrijven woorden, zinnen en verhalen en gebruiken heel veel verschillende werkvormen om ook nog lekker te kunnen bewegen.

Gelukkig is er tussen al het werken aan tafel ook nog tijd om te spelen, want ook dat blijft leuk!

Groep 4

Groep 5