Gezonde school

De gezonde school

Een gezonde school is een school die effectief aandacht aan gezondheid besteedtDe Alfons Ariëns heeft de vignetten Bewegen en Voeding behaald. Gezonde voeding en genoeg bewegen dragen  bij aan een goede ontwikkeling van kinderen. Gezonde leerlingen presteren beter!

Daarom willen wij voor ieder kind gezond eten en drinken makkelijk maken op school. En daarvoor hebben we de hulp van de ouders en verzorgers nodig!

Dat betekent onder andere dat wij vragen:

 • een gezonde pauzehap mee te geven. Lekkere pauzehappen vinden wij bijvoorbeeld groente, fruit en een volkoren boterham.
 • gezond eten voor tijdens de overblijf in de broodtrommel te doen. Geschikt vinden wij bijvoorbeeld volkorenbrood met beleg dat niet te veel verzadigd vet of zout bevat, zoals 30+ kaas, zuivelspread en notenpasta of pindakaas zonder toegevoegd suiker en zout.
 • alleen water, thee of halfvolle melk mee te geven. Pakjes en flesjes frisdranken en vruchtensappen bevatten namelijk erg veel suiker.
 • traktaties klein en niet te calorierijk te maken. Niet-eetbare traktaties vinden we een leuk alternatief.

De gezonde school-pijlers

 1. Gezondheidseducatie bij het geven van Smaaklessen en het aanbieden van het EU-schoolfruit stimuleren wij elkaar om iets nieuws te proeven en gezonder te eten en meer te bewegen,
 2. De ruime speelplaats, het deelnemen aan verschillende schoolsporttoernooien zijn voorbeelden van een gezonde Schoolomgeving,
 3. Als wij Signaleren dat kinderen regelmatig ongezonde tussendoortjes meenemen zullen wij met ouders in gesprek gaan en Adviezen geven,
 4. De fruitdagen en de waterdag zijn een voorbeelden uit ons Beleid.
 1. Traktatie idee klik hier
 2. Op de website http://www.gezondtrakteren.nl/en in de inspiratielijst van het voedingscentrum staan gezonde ideeën voor traktatie en lunch. Daarnaast worden er ideeën geopperd voor gezonde tussendoortjes en worden er allerlei tips gegeven rondom gezonde voeding. In de inspiratielijst wordt gesproken over de gezonde schoolkantine, deze hebben wij op onze basisschool natuurlijk niet.
 3. Inspiratielijst voedingscentrum: pdfklik hier (917 KB)
 4. Om inzage te krijgen op ons beleid betreffende een gezonde school, documentklik hier (120 KB) .

 

Demos

Color Skin

Header Style

Layout

Wide
Boxed